Ziua mondială de luptă împotriva cancerului - fără decalaje în îngrijirea pacienților oncologici

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului- mesaje

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului 2022 marchează primul an al unei noi campanii de trei ani, axată pe problema echității.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Tema campaniei -"Close the care gap (Elimină decalajul în ceea ce privește îngrijirea)" -  își propune sensibilizarea cu privire la lipsa de echitate în îngrijirea cancerului și explică barierele care există pentru multe persoane în ceea ce privește accesul la servicii și primirea îngrijirii de care au nevoie, dar și modul în care aceste bariere reduc potențial șansele unei persoane de a supraviețui cancerului.

Primul an al campaniei "Elimină decalajul în ceea ce privește îngrijirea" se referă la înțelegerea și recunoașterea inechităților în ceea ce privește îngrijirea cancerului în întreaga lume:

-        Inegalitatea în îngrijirea cancerului costă vieți.

-        Oamenii care au nevoie de îngrijire pentru cancer se lovesc de bariere la fiecare pas.

-        Venitul, educația și discriminarea bazată pe etnie, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap și stil de viață sunt doar câțiva dintre factorii care pot afecta negativ îngrijirea.

-        Decalajul în ceea ce privește îngrijirea afectează pe toată lumea.

Potrivit Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului, ”2022 este anul în care trebuie acționat pentru reducerea stigmatizării, în care trebuie ascultată perspectiva persoanelor care trăiesc cu cancer și a comunităților lor. Fiecare dintre noi are capacitatea de a face o diferență, mare sau mică, și împreună putem face progrese reale în reducerea impactului global al cancerului”.

Organizată în fiecare an la 4 februarie,  Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este o inițiativă globală a Uniunii pentru Controlul Internaţional al Cancerului (Union for International Cancer Control - UICC) care are ca scop o mai mare conștientizare a  problemei cancerului precum și o implicare  pentru o mai bună prevenire, depistare și tratare a acestei boli.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente