Terapii noi în Oncologie: 16 DCI-uri aprobate în 2021

Felicia Ciulu Costinescu - DCI - uri noi în Oncologie

În anul 2021 au fost aprobate, în cadrul a trei Hotărâri de Guvern, 16 DCI (Denumirea Comună Internațională) noi sau cu extindere de indicație, pe ariile oncologice.

DCI - uri noi în Oncologie. Una dintre terapiile aprobate, considerată piesa de rezistență, este terapia CAR-T (pentru ambele indicații). ”Este un medicament pentru nevoi medicale neacoperite, care le poate oferi pacienților o șansă suplimentară în lupta cu boala. Suntem conștienți de faptul că afecțiunile oncologice sunt foarte agresive și necesită instituirea rapidă a tratamentului, unele forme tumorale fiind fatale în câteva săptămâni dacă nu sunt tratate. Știm cât de important este accesul la timp al pacienților la medicamente oncologice”, a afirmat dr. farm.pr. Felicia Ciulu- Costinescu, director general Direcția Generală Inspecție Farmaceutică și coordonator Direcția Evaluare Tehnologii Medicale din cadrul Agenției Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Accesul pacienților oncologici la tratamentele inovative este o componentă majoră a oricărui plan național de cancer, ceea ce determină autoritățile să depună toate eforturile pentru un management performant a acestei afecțiuni.

”ANMDMR și, în special, Direcția Evaluare Tehnologii Medicale, depune toate eforturile pentru a asigura pacienților români accesul la aceste terapii inovative eficiente și sigure, terapii pe care pacienții din alte țări le primesc”, a mai spus specialistul în cadrul conferinței proiectului ”Împreună Învingem Cancerul” – lansare document de recomandări pentru implementarea și monitorizarea Planului național de combatere a cancerului.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente