Vot favorabil în Senat pentru Legea Cancerului

Comisia pentru Sănătate din Senatul României a dat, pe 21 septembrie, vot favorabil legii de aprobare a “Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România”.

Potrivit procesului legislativ, documentul va merge la Camera Deputaților, iar după aprobarea deputaților, Legea va fi promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, iar Ministerul Sănătății va trebui să o pună în aplicare. ”În mod cert, aplicarea planului anti-cancer ar fi un uriaş pas înainte pentru că s-ar schimba cu totul paradigma în care se realizează atât prevenţia, cât şi tratamentul. Sunt convinsă că nu va fi simplu de pus în aplicare Planul: e nevoie şi de bani şi de o deschidere către schimbare din partea sistemului tocmai pentru că presupune ca mai multe părţi să funcţioneze împreună. Spre exemplu, necesitatea unor consultări interdisciplinare înainte de stabilirea unor scheme de tratament şi urmărirea continuă a evoluţiei bolnavului. Sunt optimistă că, în cel mai scurt timp, vom avea o lege aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. E important să avem legea adoptată înainte de Bugetul pe 2023, tocmai pentru a exista şi sursă de finanţare”, a declarat senator Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, unul dintre inițiatorii propunerii. Potrivit proiectului de lege pentru prevenirea și combaterea cancerului depus la Senat pe 7 iunie 2022, planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România se implementează pentru perioada 2023-2030.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente