Unul din cinci pacienți bolnavi de cancer participă la cercetarea medicală

Cel puțin una din cinci persoane cu cancer (22%) participă la o anumită formă de cercetare clinică, atunci când sunt luate în considerare toate tipurile de studii privind cancerul. Mai mult, înscrierea în studiile de tratament al cancerului a fost de 7%, mai mult decât dublu față de estimările anterioare de participare de 2% până la 3% dintre pacienți.

În plus, rata de participare la studiile de tratament al cancerului a fost de 7%, mai mult decât dublu față de estimările anterioare de participare de 2% până la 3% din pacienți. "Cercetarea clinică în domeniul cancerului, în toate formele sale, pur și simplu nu poate fi realizată fără contribuția persoanelor bolnave de cancer", a declarat cercetătorul principal Joseph Unger, specialist în domeniul serviciilor de sănătate și biostatistician la Fred Hutchinson Cancer Center din Seattle. "Aceste contribuții sunt mult mai extinse decât a fost cunoscut anterior", a declarat Unger. Pentru studiu, publicat la 2 aprilie în Journal of Clinical Oncology, cercetătorii au extins aria de investigare/cercetare pentru a surprinde toate participările nu numai la studiile clinice, ci și pacienții care contribuie cu mostre de țesut pentru cercetare sau iau parte la studii privind calitatea vieții.

Analiza extinsă a inclus mai mult de 70% dintre persoanele diagnosticate cu cancer în fiecare an în Statele Unite. Aceste persoane au primit îngrijiri într-o varietate de medii, de la spitale comunitare la centre complete de oncologie.
Ratele de participare pentru diverse studii au inclus:

  • 13% care au furnizat mostre pentru biodepozite,
  • 7% care au participat la studii de tratament,
  • 7% înscrierea în registrele de cancer,
  • 4%  care au participat la studii genetice,
  • 3% au participat la studii privind calitatea vieții,
  • 3% s-au înscris în studii de diagnosticare,
  • 2% au participat la studii economice.

Participarea la studii de tratament a fost de peste cinci ori mai mare la centrele de cancer desemnate de Institutul Național de Cancer decât la spitalele comunitare, 22% față de 4%, au constatat cercetătorii.

Acest lucru reflectă impactul pe care finanțarea federală îl poate avea asupra capacității unui spital de a oferi studii clinice și de a recruta pacienți, au spus cercetătorii. Majoritatea pacienților cu cancer din SUA primesc tratament la un spital comunitar.

sursa

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente