Traseul pacientului oncologic- 28 de zile, durata maximă recomandată

Pentru diagnosticul afecțiunilor oncologice, de la 1 iulie 2024 se vor reglementa aproximativ 130 de pachete de spitalizare de zi.

Cu ajutorul acestor pachete, un pacient cu suspiciune oncologică care vine la spital cu bilet de trimitere va putea beneficia în mod succesiv de trei tipuri de servicii, inclusiv extensia afecțiunii oncologice și evaluarea statusului clinico- biologic, în baza cărora întreaga echipă de îngrijire să poată recomanda tratamentul.

”Această succesiune de trei tipuri de servicii de spitalizare de zi, care cuprind inclusiv evaluarea extensiei prin mai multe tipuri de investigații de înaltă performanță în unele cancere, se desfășoară într-un interval maxim recomandat de 28 de zile. Asta pentru că vorbim în permanență de scurtarea traseului pacientului până când acesta ajunge la tratament și de oferirea unui spectru mai larg de servicii care să vină în contrabalansarea accesului redus din ambulatoriu, datorat resursei umane deficitare. Standardizarea serviciilor acordate în spitale facilitează accesul pacientului la tot ceea ce are nevoie. Aceste pachete sunt realizate împreună cu profesioniștii de la nivelul comisiilor de specialitate”, a explicat dr. Ela Brumă, director Direcția Reglementări și Norme de Contractare, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente