TRANSiTION - competențe digitale pentru o mai bună îngrijire a pacienților

Proiectul TRANSiTION dezvoltă un program de educație avansată pentru profesioniștii din domeniul sănătății și personalul neclinic (de exemplu, managerii din domeniul sănătății), care îi va dota cu competențele digitale necesare pentru a face schimb de informații mai eficient și mai eficace cu pacienții și alți profesioniști.

Proiectul a început prin evaluarea și cartografierea competențelor digitale actuale și a colaborat direct cu părțile interesate pentru a identifica nevoile lor specifice. Acest lucru va permite și va facilita profesioniștilor și personalului neclinic să adopte noi instrumente digitale și să le integreze în practicile lor zilnice, permițând o tranziție digitală mai ușoară. Condus de Universitatea de Tehnologie din Cipru (CUT), proiectul colaborează cu diverse organizații și utilizează o abordare de rezolvare a problemelor și de lucru în echipă pentru îmbunătățirea competențelor. TRANSiTION are un consorțiu de 25 de parteneri din 14 state membre cu expertiză în programe de dezvoltare profesională și formare în sectorul asistenței medicale. Organizația Europeană a Cancerului (ECO) conduce activitățile de comunicare și diseminare.

Pentru stagiari:

  • Descoperiți cele mai recente instrumente digitale pentru prevenirea, diagnosticarea și monitorizarea la distanță a cancerului.
  • Evaluați beneficiile, provocările și considerentele etice ale îngrijirii de urmărire la distanță.
  • Înțelegerea întregului spectru al e-sănătății și a rolului dispozitivelor și senzorilor portabili.
  • Învățarea principalelor cadre de reglementare care reglementează asistența medicală digitală și modul de respectare a cerințelor din cadrul Spațiului european de date privind sănătatea.
  • Identificați și implementați practici sigure de partajare a datelor în oncologie.
  • Aplicați inteligența artificială în domeniul asistenței medicale și explorați numeroasele oportunități noi.

Pentru formatori:

  • Utilizați instrumentele de clasă virtuală, platformele online și resursele multimedia pentru a îmbogăți o experiență de învățare virtuală.
  • Identificați problemele potențiale în formarea la distanță și dezvoltați soluții practice pentru a le aborda.
  • Să se familiarizeze cu procesul de învățare în medii la distanță și cu modul de a oferi îndrumare, resurse și asistență pentru a asigura rezultate optime ale învățării.
  • Să planifice, să conceapă și să gestioneze în mod eficient cursuri de formare atât în mediul față în față, cât și la distanță.
  • Să fie echipați să pună în aplicare metodologii active pentru a crea o experiență de învățare atractivă și interactivă.

Programul este gratuit, iar participanții vor putea solicita credite de educație medicală continuă (EMC) și micro acreditări!

Cei interesați, pot aplica pentru programul TRANSiTION! aici (pentru stagiari) și aici (pentru formatori).

Detalii și informații suplimentare despre TRANSiTION!, aici.

 

 

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente