DCI - uri noi în Oncologie. Una dintre terapiile aprobate, considerată piesa de rezistență, este terapia CAR-T (pentru ambele indicații). ”Este un medicament pentru nevoi medicale neacoperite, care le poate oferi pacienților o șansă suplimentară în lupta cu boala. Suntem conștienți de faptul că afecțiunile oncologice sunt foarte agresive și necesită instituirea rapidă a tratamentului, unele forme tumorale fiind fatale în câteva săptămâni dacă nu sunt tratate. Știm cât de important este accesul la timp al pacienților la medicamente oncologice”, a afirmat dr. farm.pr. Felicia Ciulu- Costinescu, director general Direcția Generală Inspecție Farmaceutică și coordonator Direcția Evaluare Tehnologii Medicale din cadrul Agenției Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).
Accesul pacienților oncologici la tratamentele inovative este o componentă majoră a oricărui plan național de cancer, ceea ce determină autoritățile să depună toate eforturile pentru un management performant a acestei afecțiuni.
”ANMDMR și, în special, Direcția Evaluare Tehnologii Medicale, depune toate eforturile pentru a asigura pacienților români accesul la aceste terapii inovative eficiente și sigure, terapii pe care pacienții din alte țări le primesc”, a mai spus specialistul în cadrul conferinței proiectului ”Împreună Învingem Cancerul” – lansare document de recomandări pentru implementarea și monitorizarea Planului național de combatere a cancerului.