Stella Kyriakides: programele de screening, extinse la cancerul pulmonar și de prostată

Stella Kyriakides: „considerăm că programele actuale de screening trebuie extinse atât la cancerul pulmonar, cât și la cel de prostată”.

Potrivit comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, „prin intermediul Codului european de luptă împotriva cancerului, încurajăm oamenii să profite de programele organizate de depistare a cancerului de sân, colorectal și de col uterin.Dar nu trebuie să uităm că cea mai mare mortalitate la femei și bărbați este reprezentată de cancerul pulmonar”.

În acest sens, „vom ține cont de acest lucru atunci când vom prezenta noua noastră abordare europeană privind screeningul cancerului - o inițiativă majoră care va veni din partea Comisiei imediat după vară.  Pe baza consultanței științifice pe care am primit-o, considerăm că programele actuale de screening trebuie extinse atât la cancerul pulmonar, cât și la cel de prostată”, a declarat Stella Kyriakides în cadrul reuniunii experților în oncologie "Controlul modern al cancerului: Saving Lives through smart solutions" , ce se desfășoara la Brno, Cehia, în contextul președinției cehe a Consiliului UE.

Republica Cehă intenționează să profite de ocazia oferită de președinția sa la Consiliul Uniunii Europene pentru a sprijini în continuare eforturile comune de reducere a suferinței cauzate de cancer și pentru a discuta despre punerea în aplicare a patru domenii-cheie ale Planului de combatere a cancerului. O atenție deosebită va fi acordată programelor de screening în contextul planului Comisiei Europene de a publica Recomandarea Consiliului privind screeningul pentru cancer în a doua jumătate a anului 2022.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente