Sprijin financiar de aproape 6.000 de lei pentru servicii de recuperare oncologică

2.500 de bucureșteni pot beneficia de un pachet de servicii medicale necesare în recuperarea oncologică în valoare de 5.850 lei (TVA inclusă).

Platforma pentru înscrieri online în cadrul proiectului „Recuperare oncologică” a fost deschisă pe 15 martie 2023 pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București -  https://recuperareoncologica.assmb.ro/.

Proiectul „Recuperare oncologică”, aprobat de Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) la finalul anului trecut, prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 5.850 lei (TVA inclus) /beneficiar/pachet de servicii, pentru 2.500 de persoane, în vederea decontării unui pachet de servicii medicale care cuprinde ședințe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum și consiliere de nutriție oncologică. Perioada de implementare a proiectului se termină pe 31 decembrie 2024.

Concret, fiecare pacient va putea beneficia, în baza indicației de la medicul oncolog curant, în completarea serviciilor și procedurilor medicale de același tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberării indicației medicale, de un pachet de servicii medicale compus din:

-         10 şedinţe de kinetoterapie - 135 lei/şedinţă

-         10 şedinţe de drenaj limfatic manual - 170 lei/şedinţă

-         10 şedinţe de consiliere psihologică - 250 lei/şedinţă

-         1 consultaţie de nutriţie oncologică - 300 lei.

Sprijinul financiar va fi decontat direct către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Beneficiari ai proiectului pot fi pacienţii cetăţeni români, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii, diagnosticaţi cu diferite forme de cancer, cu indicaţie medicală de la medicul oncolog curant.

Regulamentul pentru implementarea proiectului „Recuperare oncologică” este disponibil pe https://assmb.ro/storage/info%20publice/Recuperare%20oncologica.pdf.

De asemenea, pe site-ul ASSMB a fost publicată și lista de unități afiliate pentru kinetoterapie, drenaj limfatic manual, consiliere psihologică și nutriție oncologică.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente