Spitalizare de zi pentru pacienții cu nevoi de îngrijiri paliative

îngrijiri paliative

Îngrijiri paliative: HOSPICE Casa Speranței și-a extins serviciile de paliație oferite pacienților cu boli oncologice în centrul din București cu un nou serviciu: spitalizarea de zi.

Acest nou serviciu vine în completarea serviciilor de îngrijiri paliative pe care fundația deja le oferă gratuit pacienților săi, în cadrul spitalului din București, anume: serviciul de internare pe secțiile din spital, serviciul de consultații în ambulatoriu, serviciul de îngrijire la domiciliu, serviciile de asistență socială, psihologică, spirituală și tot suportul acordat atât pacienților, cât și familiilor lor.

”Prin lansarea acestui nou serviciu reconfirmăm poziția HOSPICE Casa Speranței de unică entitate din România care oferă gama completă de servicii de îngrijiri paliative. Noi, la HOSPICE, mereu am analizat cu atenție care sunt nevoile pacienților și cum putem să răspundem cât mai bine acestora – de aceea, suntem în permanentă căutare de noi soluții care să ne permită să ajutăm cât mai mulți pacienți. Acesta este și scopul noului serviciu, serviciu care nu există încă în sistemul public și mă bucur să pot spune că suntem prima fundație care îl lansează în România. Anul trecut, în cadrul spitalului din București, aproape 3.000 de pacienți și-au găsit alinare și suport și știu că prin lansarea acestui nou serviciu vom reuși să ajungem în 2025 și la mai mulți oameni care au atât de multă nevoie de această șansă în plus la tratament, la alinare”, precizează Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 

Care sunt serviciile de care vor beneficia pacienții în cadrul serviciului spitalizării de zi

Pentru a crea acest nou serviciu, s-au asigurat toate spațiile necesare funcționării optime: cabinet de consultații, sală de tratament, salonul prevăzut cu patru paturi, salon de limfedem, o sală de așteptare, toate acestea cu dotările necesare.

Noul serviciu se adresează pacienților care nu pot beneficia de servicii în sistemul ambulatoriu sau la domiciliu, dar care nu necesită internare continuă. Principalele servicii de care acești pacienți vor beneficia sunt următoarele:

  • Administrarea medicamentelor pe cale parenterală (prin intermediul injecțiilor, perfuziilor)
  • Inițierea terapiei antalgice la pacienții cu durere severă
  • Îngrijirea plăgilor și tumorilor exulcerate
  • Îngrijiri stome și fistule tumorale
  • Evaluare și tratament la pacientul cu limfedem secundar
  • Recoltarea probelor biologice pentru examene de laborator
  • Evaluarea și monitorizarea pacientului și monitorizarea pacienților cu durere cronică severă
  • Paracenteze
  • Reechilibrare hidro-electrolitică la pacienții cu boli cronice progresive

Spitalizarea de zi pentru serviciile de paliație va fi inclusă în Programul Național de Îngrijiri Paliative, care urmează să intre în vigoare de la jumătatea acestui an.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente