Vă rugăm să ne acordați câteva minute pentru completarea chestionarului destinat asociațiilor de pacienți.

Rolul și utilitatea registrelor de cancer bazate pe populație în supravegherea și controlul cancerului de col uterin

Rolul și utilitatea registrelor de cancer bazate pe populație în supravegherea și controlul cancerului de col uterin

Registrele de cancer bazate pe populație (PBCR) sunt vitale pentru evaluarea poverii cancerului și pentru monitorizarea și evaluarea progresului la nivel național în supravegherea și controlul cancerului de col uterin. Este concluzia studiului realizat de o echipă de cercetători coordonată de dr. Marion Piñeros, International Agency for Research on Cancer. Cu toate acestea, nivelul dezvoltării acestor registre în țările care prezintă cele mai ridicate rate de incidență a cancerului de col uterin este suboptim și necesită investiții considerabile pentru a documenta impactul inițiativei globale a OMS de eliminare a cancerului de col uterin ca problemă de sănătate publică. Studiul evidențiază importanța utilizării registrelor de cancer bazate pe populație în descrierea și înțelegerea situației la nivel local a cancerului, în planificarea activităților naționale de control al cancerului și evaluarea impactului acestora în general și, în mod specific, în sprijinul inițiativei OMS și a planificării asociate la nivel național. În timp ce contribuția PBCR a crescut pe măsură ce tehnologia a avansat, decalajele dintre țările cu resurse mari și cele cu resurse reduse par să se extindă. Dezvoltarea și sustenabilitatea PBCR în țările cu rate ridicate de incidență a cancerului de col uterin pot fi consolidate în special în cadrul inițiativei OMS.

Sursa:

www.sciencedirect.com/

Proiect realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente