Registrul de cancer: platformă informatică și date standardizate

Registrul național de cancer ar putea fi operațional până la sfârșitul anului 2024, după cum a anunțat ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, legislația pentru realizarea Registrului național de cancer a fost deja adoptată.

”Registrul trebuie să conțină date din diverse sisteme, din diverse unități medicale unde este diagnosticat cancerul. Setul de date care trebuie introduse este standardizat.  Specialiștii au finalizat setul de documente tehnice care să stea la baza achiziției publice pentru această platformă informatică. Cred că acest registru de cancer va fi operațional până la sfârșitul anului 2024”, a afirmat ministrul Sănătății.

Prof. dr. Alexandru Rafila a mai adăugat că toate registrele importante trebuie să beneficieze de o platformă comună și de acolo să existe individualizarea fiecărui tip de registru.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente