Planul național de cancer, depus în Parlament

Planul de luptă împotriva cancerului va fi depus în Parlament, a anunțat senatorul Nicoleta Pauliuc în cadrul dezbaterii ,,Supraviețuitori și învingători. O dezbatere despre importanța crucială a prevenției în creșterea șanselor de supraviețuire a pacienților de cancer” organizată pe 31 mai la Senat.

”Proiectul este semnat și a fost prezentat într-un eveniment public organizat sub patronajul președintelui Klaus Iohannis. Îmi doresc foarte mult ca acest Plan de luptă împotriva cancerului să nu fie doar pe hârtie, să fie doar un prim proiect în care vorbim despre cancer într-un mod asumat. Promisiunea mea și a colegilor mei este că de această dată lucrurile vor merge până la capăt”, a afirmat organizatorul dezbaterii, Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, ea însăși supraviețuitoare a cancerului.

Dezbaterea a dat ocazia, în primul rând, asociațiilor de pacienți să-și exprime dorințele și nevoile în ceea ce privește supraviețuirea în cancer. ”Această dezbatere adună foarte mulți decidenți. Dacă nu am avea acest parteneriat, niciun lucru despre care vorbim astăzi nu s-ar putea realiza”, a mai spus senator Nicoleta Pauliuc.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente