Operațiuni simplificate pentru decontarea costurilor în mai multe tipuri de cancer

Catalina Badoiu -Operațiuni simplificate pentru decontarea costurilor în mai multe tipuri de cancer

Cătălina Bădoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că se ia în calcul posibilitatea de a propune costuri unitare pentru serviciile medicale din diferite tipuri de cancer.

Potrivit secretarului de stat, prevenția și depistarea precoce sunt elemente esențiale, iar  Săntatea este un domeniu aflat în centrul preocupărilor actualei coaliții de guvernare. ”Pentru perioada de programare 2021- 2027, România este singurul stat membru al UE care a transmis un program operațional dedicat exclusiv sănătății. În varianta transmisă la Comisia Europeană se menționează că pentru cinci domenii - cancer de col uterin, cancer mamar, cancer colorectal, hepatite și screening prenatal – decontarea unora dintre costurile serviciilor medicale se va realiza utilizând operațiuni simplificate. Analizăm, de asemenea, posibilitatea de a propune costuri unitare și pentru alte domenii, precum cancerul de prostată și cancerul pulmonar. Interesul nostru este de a ne concentra eforturile pe rezultate, pe impactul direct asupra pacientului și mai puțin pe hârtii”, a  afirmat Cătălina Bădoiu la evenimentul de lansare a proiectului de screening pentru cancerul colorectal ROCCAS II București-Ilfov, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.

”Legat de Programul Operațional Capital Uman, reiterăm intenția noastră de a menține abordarea promovată pentru opțiunile simplificate utilizate în screening-urile de pe POCU, considerată deja ca bună practică în rețeaua de simplificare PZ gestionată de DG Employment. Încercăm, astfel, să ne folosim de experiența și expertiza acumulată de specialiștii în derularea de proiecte cu finanțare europeană, astfel încât pentru viitor să implementăm cel mai bun mix de măsuri necesare ducerii la bun sfârșit a activității din aceste proiecte”, a mai afirmat secretarul de stat.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente