O nouă campanie a NHS crește gradul de conștientizare a simptomelor cancerului bronhopulmonar

NHS încurajează persoanele care prezintă simptome de cancer bronhopulmonar să se prezinte de urgență la medicul de familie în cadrul celei mai recente campanii -  "Ajutați-ne să vă ajutăm".

Lansarea campaniei de conștientizare vine într-un moment crucial, deoarece statisticile recente sugerează că persoanele care prezintă simptome de cancer pulmonar și cele care prezintă un risc sporit de îmbolnăvire ar putea să nu se prezinte, în ciuda faptului că acesta este cea mai importantă cauză de deces prin cancer în Anglia. Ratele de adresare pentru alte tipuri de cancer au revenit la nivelurile pre-pandemice după primul val al COVID-19, în timp ce adresările pentru cancerul pulmonar au revenit la nivelurile pre-pandemice abia în mai 2022. Experții din domeniul sănătății îndeamnă populația să se prezinte imediat la medicul de familie dacă prezintă simptome de cancer pulmonar, care includ o tuse care durează mai mult de trei săptămâni, tuse cu sânge sau dispnee persistentă. În Anglia sunt diagnosticate anual aproximativ 40.000 de cazuri de cancer pulmonar, cauzând 26.410 decese în 2021, ceea ce îl face să fie a cincea cauză de deces din țară. Campaniile de conștientizare ale NHS și inițiativele de diagnosticare timpurie au dus la faptul că 25% dintre trimiterile medicilor de familie sunt acum pentru suspiciune de cancer. Campania "Ajutați-ne să vă ajutăm" va viza grupurile cele mai expuse riscului de cancer bronhpulmonar, inclusiv persoanele de peste 60 de ani și persoanele din clasa muncitoare, care sunt mai puțin predispuse să își viziteze medicul de familie. Campania va fi difuzată la televizor, prin intermediul serviciilor video la cerere, al radioului și al rețelelor de socializare în lunile următoare, pentru a sensibiliza publicul cu privire la simptomele cancerului bronhopulmonar.

"Mergem tot mai departe și mai repede în eforturile noastre de a combate cancerul și am văzut un număr record de persoane care s-au prezentat pentru teste și verificări în ultimul an, datorită campaniilor noastre și inițiativelor de diagnosticare precoce, dar pentru cancerul pulmonar, nu am văzut că trimiterile la consultații au revenit în același ritm ca și în cazul altor tipuri de cancer”, a declarat profesor Peter Johnson, director clinic național pentru cancer. "Este vital ca oamenii să rămână în alertă împotriva simptomelor suspecte de cancer pulmonar, așa că, dacă aveți o tuse continuă sau dificultăți de respirație, nu ignorați sau presupuneți că este altceva, vă rugăm să vă vizitați medicul de familie și să faceți un control - probabil că nu va fi vorba de cancer, dar depistarea timpurie poate ajuta la salvarea de vieți", a mai declarat prof. Johnson. "Știm cu certitudine că majoritatea persoanelor care sunt diagnosticate la timp cu cancer pulmonar supraviețuiesc, așa că este imperativ ca oamenii să fie conștienți de simptome și să se prezinte cât mai repede posibil. NHS este aici pentru a ajuta, iar serviciile noastre sunt deschise, așa că oamenii nu ar trebui să ezite să se prezinte dacă observă potențialele simptome ale cancerului pulmonar”, a declarat Cally Palmer, directorul național pentru cancer al NHS England.

 

sursa: www.healtheuropa.com/new-nhs-campaign-raises-awareness-of-lung-cancer-symptoms/116995/

 

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente