Navigatorul european ”Time to Act”- date despre impactul COVID -19 asupra cancerului

Navigatorul Time to Act

European Cancer Organisation (ECO) a lansat Navigatorul de date „Time To Act” – un nou instrument interactiv de vizualizare care prezintă date despre impactul COVID-19 asupra cancerului într-un set inițial de 17 țări europene.

COVID-19 a afectat dramatic controlul cancerului și furnizarea de îngrijiri în întreaga Europă. Se estimează că aproximativ 100 de milioane de teste de screening nu au fost efectuate în Europa, până la un milion de cancere ar putea să fi rămas nediagnosticate, în timp ce până la jumătate din pacienții cu cancer au fost afectați de întârzieri ale tratamentului.

Pandemia de COVID-19 a afectat, de asemenea, bunăstarea lucrătorilor din domeniul sănătății, 40% dintre aceștia simțindu-se epuizați.

Conceput ca o hartă interactivă a Europei, Navigatorul Time to Act adună pentru prima dată o cantitate mare de date la nivel național și pan-național cu privire la impactul COVID-19 asupra cancerului. Pe baza analizei a peste 200 de surse de date, acesta vizualizează date cheie și profiluri de țară privind, de exemplu, programele de depistare a cancerului oprite, diagnosticele de cancer ratate, tratamentele întârziate pentru cancer și impactul asupra sănătății mintale a lucrătorilor din domeniul sănătății în timpul pandemiei. Este, de asemenea, un instrument viu, căruia oricine îi poate trimite date noi pentru a fi luate în considerare pentru includere.

Cifre cheie

  • În Polonia, numărul mamografiilor realizate în perioada aprilie- mai 2020 a scăzut cu 94% comparativ cu anul 2019
  • În Spania, 38% dintre cazurile de cancer pulmonar nu au fost diagnosticate, comparativ cu perioada anterioară pandemiei
  • În Franța, au existat aproximativ 200 de zile restante în serviciile de chimioterapie.
  • În România, 77,5% pacienți au avut dificultăți în a frecventa serviciile medicale necesare în timpul pandemiei de COVID-19.
  • În Italia, 71,7% dintre profesioniștii din domeniul sănătății care lucrează în centrele de cancer de sân au experimentat niveluri de stres ușor până la extrem de sever în timpul pandemiei de COVID-19.
  • În Marea Britanie, peste 650.000 de pacienți cu cancer au suferit întreruperi în tratamentul sau îngrijirea cancerului din cauza COVID-19.

Mai multe date - AICI.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente