Navigatorii medicali pot stimula screeningul cancerului

Serviciile de navigare a pacienților sunt recomandate pentru a crește numărul de controale pentru depistarea cancerului de sân, de col uterin și colorectal.

Potrivit Community Preventive Services Task Force (CPSTF), un grup de experți independenți, neguvernamentali în domeniul sănătății publice din SUA, „navigatorii de pacienți lucrează cu persoanele, familiile și îngrijitorii acestora pentru a depăși barierele în calea depistării și diagnosticării cancerului, a îngrijirii cancerului și a resurselor necesare după tratamentul cancerului”. Serviciile de navigare a pacienților sunt furnizate de lucrători comunitari în domeniul sănătății, navigatori de pacienți, profesioniști din domeniul sănătății, asistente medicale, asistenți sociali sau alții. Sprijinul este esențial nu numai în tratamentul cancerului, ci și ca parte a eforturilor de prevenire și pe parcursul supraviețuirii la cancer. În timpul unei perioade dificile, serviciile de navigare a pacienților pot crea un mediu de încredere pentru a oferi îndrumare personalizată.

De ce este acest lucru important?

Screeningul pentru cancerul de sân, de col uterin și colorectal, combinat cu diagnosticul și tratamentul de monitorizare, poate contribui la reducerea deceselor cauzate de cancer și, în unele cazuri, la reducerea incidenței cancerului. În comparație cu populația generală, ratele de screening pentru cancer sunt mai scăzute în rândul persoanelor din grupurile rasiale și etnice dezavantajate din punct de vedere istoric și al persoanelor cu venituri mai mici. Extinderea utilizării intervențiilor bazate pe dovezi pentru a stimula screeningul ar putea contribui la reducerea unora dintre aceste disparități în materie de depistare.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente