“MEP Digestive Health Group”- soluții pentru combaterea cancerelor hepatice și bolilor digestive

MEP Digestive Health Group

Eurodeputatul român Cristian Bușoi a anunțat lansarea “MEP Digestive Health Group”, a cărui principală preocupare va fi îmbunătățirea managementului bolilor digestive, inclusiv a cancerului hepatic.

”Misiunea <MEP Digestive Health Group> este să promoveze inițiativele politice la nivel european pentru combaterea bolilor digestive, în special a obezității, unul dintre domeniile în care sunt foarte activ și a bolilor hepatice, cancerul hepatic fiind una dintre priorități. Vom atrage atenția asupra impactului real al bolilor digestive și sarcina lor socio-economică și vom încuraja educația în materie de sănătate și abordarea unui stil de viață echilibrat”, a declarat eurodeputatul român, membru al acestui grup.

“MEP Digestive Health Group” este o platformă multipartită formată din membri ai Parlamentului European (deputați) din diferite state membre ale UE. Grupul își propune să conștientizeze necesitatea unei mai bune prevenții, a unui tratament îmbunătățit și a unei mai bune înțelegeri a cauzelor bolilor digestive.

Principalele teme de discuție și analiză la nivelul grupului sunt: prevenirea și tratamentul bolilor digestive, promovarea unui stil de viață sănătos, costurile economice și spciale ale bolilor (cronice) digestive, nutriția și politicile de marketing care încurajează un stil de viață sănătos, atenuarea daunelor cauzate de consumul de alcool, cancerele digestive – implementarea unor programe de screening eficiente și creșterea standardelor în îngrijirea oncologică, încurajarea cercetării privind sănătatea digestivă prin programul Horizon Europe.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente