INTERACT- EUROPE: Formarea profesioniștilor inter-specialități în domeniul cancerului

DG Sante a anunțat lansarea, pe 29 iunie, a INTERACT- EUROPE: „Colaborare inovatoare pentru formarea profesioniștilor inter-specialități în domeniul cancerului în toată Europa”.

Inițiativa iderilor din toate sferele europene de îngrijire a cancerului, inclusiv chirurgi oncologi, radioterapeuți, asistente medicale oncologice și educatori, are scopul de a promova formarea inter-specialități în domeniul cancerului cu ajutorul cofinanțării din cadrul programului EU4Health.

Îngrijirea oncologică de înaltă calitate depinde de o forță de muncă de înaltă calitate. INTERACT-EUROPE este un consorțiu de peste 30 de organizații profesionale și centre de cancer din 15 țări care s-au reunit pentru a crea un curriculum de pionierat pentru învățarea și dezvoltarea interprofesională peste granițe. Scopul este ca membrii diferitelor specialități oncologice și naționalități să-și îmbunătățească abilitățile împreună prin programe de formare comune. Procedând astfel, se va îmbunătăți înțelegerea comună a celor mai bune practici oncologice și se va obține reducerea inegalităților în îngrijirea cancerului în Europa.

Ca parte a Planului European de Combatere a Cancerului, Comisia Europeană s-a angajat să investească în formare și educație continuă cu scopul de a construi o forță de muncă multidisciplinară mai puternică în domeniul cancerului.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente