Institutul Regional de Oncologie Timișoara: indicatori aprobați

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie Timișoara.

Potrivit Ministerului Sănătății, noul Institut va avea 250 de paturi destinate spitalizării continue și de zi și un ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale, zonă de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcționale), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, Centru pentru transplant medular și afereză celule stem. Institutul va avea, de asemenea, și un Centru pentru primirea urgențelor oncologice, spații pentru deservirea funcției educaționale și de cercetare (sală multifuncțională, săli studiu, săli prezentări practice, birouri etc.).

Totodată, Institutul Regional de Oncologie Timișoara va funcționa ca institut didactic universitar pentru universitatea din regiunea de Vest și va contribui la consolidarea educației medicale și la îmbunătățirea cercetării în domeniul sănătății.

Spitalul reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de investiții cu fonduri din PNRR, iar valoarea totală a investiției este de 1.153.030 mii lei.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente