Impactul financiar al cancerului pulmonar: o perspectivă europeană

Raportul ”Impactul financiar al cancerului pulmonar: o perspectivă europeană", este o analiză descriptivă de cercetare care explorează povara economică a cancerului pulmonar, așa cum a fost raportată de persoanele diagnosticate cu această boală și de cele care au calitatea de îngrijitori.

Colectarea datelor s-a făcut prin intermediul unui sondaj online autocompletat (26 mai - 5 iulie 2023). Acest sondaj a fost completat de 1.161 de participanți (834 de persoane cu cancer pulmonar și 327 de îngrijitori) din 28 de țări europene.

Câteva date- cheie: 

  • Cei mai mulți dintre pacienți s-au confruntat atât cu cheltuieli medicale (73,5%), cât și nemedicale (87,2%) provocate de cancerul pulmonar. 
  • Costurile raportate cel mai des au fost pentru călătorii din motive medicale (83,7%) sau pentru articole precum pansamente, bandaje și creme (72,3%).
  • 31,6% au folosit mai mult de 20% din venitul gospodăriei lor pentru plata cheltuielilor legate de cancerul pulmonar.
  • 26,9% au raportat niveluri mai ridicate ale datoriilor acumulate în urma diagnosticului și 22,6% și-au  folosit economiile pentru a atenua povara financiară.

Scopul acestui raport este de a explora povara economică a cancerului pulmonar, așa cum a fost raportată de persoanele diagnosticate cu această boală și de cei care au calitatea de îngrijitori. Raportul cercetează diferitele fațete ale impactului financiar al cancerului pulmonar, încercând să facă lumină asupra provocărilor cu care se confruntă cei aflați în această călătorie dificilă. Sunt examinate costurile asociate diagnosticului, tratamentului și îngrijirii ulterioare, precum și consecințele pe care le are asupra locurilor de muncă, veniturilor și capacității de a accesa resursele necesare.

Aceasta este o inițiativă anuală condusă de organizațiile de pacienți cu cancer pulmonar din toată Europa, cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la principalele provocări cu care se confruntă persoanele afectate de această boală.

sursa

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente