Finanțare pentru studierea rolului telemedicinei în îngrijirea cancerului

National Cancer Institute (NCI), parte componentă a National Institutes of Health (NIH), SUA,  va acorda 23 de milioane de dolari pentru patru instituții academice în vederea înființării unor centre de excelență care vor efectua cercetări privind rolul telemedicinei în furnizarea de asistență medicală legată de cancer, o practică răspândită în timpul pandemiei de  COVID-19.

Finanțările vor stabili inițiativa Centrelor de excelență pentru cercetare în domeniul telemedicinei (Telehealth Research Centers of Excellence - TRACE) a NCI, care este susținută de Cancer Moonshot, o inițiativă a Casei Albe lansată pentru prima dată în 2016 și relansată de președintele Joe Biden în 2022, pentru a accelera ritmul cercetării împotriva cancerului.  Finanțările urmează să fie distribuite pe parcursul a cinci ani, în funcție de disponibilitatea fondurilor.

"Unul dintre obiectivele Cancer Moonshot este de a face experiența cancerului mai puțin împovărătoare pentru pacienți, familiile și îngrijitorii acestora", a declarat prof. dr. Katrina Goddard, director al Diviziei de control al cancerului și științe ale populației (DCCPS) din cadrul NCI. "Finanțăm aceste centre de excelență pentru a înțelege mai bine modul în care telemedicina poate contribui la îmbunătățirea rezultatelor în materie de sănătate pe tot parcursul îngrijirii cancerului".

”Aceste centre vor aborda lacune importante în ceea ce privește furnizarea de servicii de telemedicină și de îngrijire a cancerului", a declarat dr. Robin C. Vanderpool, șef al Direcției de cercetare în domeniul comunicării și informaticii în sănătate din cadrul DCCPS. "Trebuie să stabilim o bază de dovezi pentru utilizarea acestei tehnologii în vederea furnizării asistenței medicale în oncologie și să o facem parte din îngrijirea de rutină. În plus, aceste centre vor explora oportunitățile de scalabilitate și de diseminare a intervențiilor lor de telesănătate legate de cancer dincolo de propriile sisteme de sănătate.”

Cercetările întreprinse de cele patru centre vor studia rolul telemedicinei în domenii precum prevenție, depistare și diagnosticare, tratament și supraviețuire. Fiecare centru va fi condus de o instituție academică în care s-au reunit diverse echipe de cercetători pentru a efectua studii de amploare în medii clinice reale, cum ar fi spitale, centre oncologice, cabinete de oncologie și cabinete de îngrijire primară.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente