European Cancer Meeting 2022: cinci teme- cheie

European Cancer Meeting_2022_INCA_logo_EN

European Cancer Meeting: Prima Conferință europeană a Institutului Național de Cancer din Franța (INCa) va avea loc pe 3 și 4 februarie 2022 în contextul președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

La un an de la lansarea strategiei franceze pe zece ani de control al cancerului și a Planului european de combatere a cancerului, precum și cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului (marcată anual pe 4 februarie), evenimentul urmărește să intensifice cooperarea și să consolideze sinergiile pentru a ajuta Europa să avanseze în această luptă, în beneficiul cetățenilor din cele 27 de state membre.

European Cancer Meeting  - veritabil forum de discuții și de dezvoltare a soluțiilor de combatere a cancerului -  va permite principalilor actori instituționali și experți europeni să își împărtășească opiniile și să facă propuneri cu privire la cele cinci teme-cheie privind lupta împotriva cancerului: cancere pediatrice; cancere cu prognostic slab; screeningul cancerului; cancerul și ocuparea forței de muncă; cooperarea internațională în lupta împotriva cancerului.

Institutul Național de Cancer (INCa) este autoritatea publică din cadrul ministerelor franceze de sănătate și cercetare responsabilă atât de finanțarea cercetării cancerului, cât și de conducerea implementării Planului francez de combatere a cancerului. Aceste autorități vor conduce activitățile președinției franceze a UE privind cancerul, inclusiv: o declarație a președinției franceze privind cancerul, care urmează să fie emisă în perioada 3-4 februarie 2022 și aprobată de guvernul francez și, eventual, de instituțiile UE și, bineînțeles, European Cancer Meeting 2022 -  eveniment cu participarea președintelui francez și ministrului sănătății, Emmanuel Macron și Olivier Véran, precum și a președintelui Comisiei Europene și comisarului pentru sănătate, Ursula von der Leyen și Stella Kyriakides. Printre speakerii invitați la conferință se numără: Thierry Breton, director general al Institutului Național de Cancer, Denis Lacombe, director executiv Organizația Europeană pentru Cercetarea și Tratamentul Cancerului (EORTC), Véronique Trillet-Lenoir, europarlamentar. Conferința va oferi o mai mare vizibilitate actorilor-cheie în lupta împotriva cancerului și inițiativelor pe care aceștia le vor prezenta în cadrul unor masterclass-uri: "Accesul la tratamentul multidisciplinar al cancerului: Este continuumul de la dezvoltare la asistență medicală o realitate?", "Descifrarea codificării cancerului", "Datele în slujba inovării", "Taxele pe tutun salvează vieți", "Consolidarea Europei în lupta împotriva cancerului".

„Pentru îmbunătățirea situației curente legate de cancer și muncă în EU, Declarația de la Paris dorește să prioritizeze reîntoarcerea și reintegrarea în muncă a supraviețuitorilor de cancer prin activități de suport pentru continuarea vieții lor profesionale, pe toată durata tratamentului și după încheierea acestuia, cum ar fi  planuri de lucru cu program redus, condiții de muncă adaptate, cu ajustări necesare, sau gestionarea anxietății legată de starea de sănătate, de stigmatizare. Obiectivul este creșterea numărului de supraviețuitori de cancer activi profesional în condițiile în care starea de sănătate o permite și reluarea sau menținerea serviciului în condițiile unei vieți profesionale calitativ superioare post-cancer”, a declarat conf. dr. Degi Laszlo Csaba, reprezentant al Consiliului Organizației Europene a Cancerului în cadrul grupului de lucru al experților în domeniul cancerului și ocupării forței de muncă.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente