EU4Health 2022 - 8 milioane euro pentru prevenirea cancerului

Agenția Executivă Europeană pentru Domeniile Sănătății și Digital (HaDEA) anunță noi cereri de propuneri în cadrul programului anual de lucru EU4Health 2022 având ca domeniu de interes cancerul, acțiuni ce vin în sprijinul Planului European de Combatere a Cancerului și a Misiunii pentru Cancer a UE.

EU4H-2022-PJ-12: Cerere de propuneri privind prevenirea cancerului și a altor boli netransmisibile - acțiune privind factorii determinanți pentru sănătate

Scopul acestei cereri de propuneri este de a completa punerea în aplicare a acțiunii comune privind "Prevenirea cancerului și a altor boli netransmisibile - acțiune privind factorii determinanți pentru sănătate".  Cererea este împărțită în două subteme:

-        Abordarea factorilor determinanți pentru sănătate legați de cancer. Bugetul disponibil pentru această subtemă: 8 milioane euro

-        Abordarea factorilor determinanți pentru sănătate legați de alte boli netransmisibile decât cancerul. Bugetul disponibil pentru această subtemă: 3 milioane euro.

Acțiunea va pune în aplicare proiecte de prevenire a bolilor și de promovare a sănătății, ceea ce ar trebui să reducă povara cancerului și a altor boli netransmisibile în statele membre. Rezultatele preconizate vor include inițiative menite să completeze eforturile statelor membre în ceea ce privește conceperea, planificarea și punerea în aplicare a celor mai bune practici, cum ar fi sprijinul pentru elaborarea de orientări în materie de sănătate publică și sprijinul pentru pregătirea și punerea în aplicare a unor noi abordări politice; participarea la testarea pilot a practicilor inovatoare; dezvoltarea de acțiuni de sprijin, cum ar fi formarea și înfrățirea, comunicarea în materie de sănătate sau educația în domeniul sănătății; și punerea în aplicare a celor mai bune practici de promovare a sănătății și de prevenire a bolilor. Impactul pe termen scurt va fi un număr mai mare de intervenții în domeniul sănătății publice care vor fi extinse în toate statele membre și îmbunătățiri în ceea ce privește prevenirea bolilor și promovarea sănătății, precum și politicile de gestionare legate de cancer și de alte boli netransmisibile.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 28 februarie 2023, ora 17:00 (CET).

Detalii și informații suplimentare sunt disponibile AICI.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente