EU4Health 2022 – 7 milioane euro pentru formare în domeniul cancerului

Unul dintre obiectivele Planului european de combatere a cancerului este de a construi o forță de muncă mai puternică în domeniul cancerului.

Agenția Executivă Europeană pentru Domeniile Sănătății și Digital (HaDEA) a anunțat, recent, noi cereri de propuneri în cadrul programului anual de lucru EU4Health 2022. Apelul EU4H-2022-PJ-14 va sprijini derularea celei de-a doua cohorte a programului de formare inter-specialități în domeniul cancerului.

Scopul acestei cereri de propuneri este de a extinde punerea în aplicare a primului program de formare în domeniul cancerului prin înscrierea de noi centre de oncologie, stagiari și formatori. Activitățile finanțate în cadrul acestui subiect vor implementa cea de-a doua grupă de stagiari și vor organiza un eveniment de diseminare pentru a prezenta rezultatele formării.

Bugetul disponibil pentru această temă este de 7 milioane euro.

Acțiunea va spori acoperirea programului de formare inter-specializată în domeniul cancerului în întreaga Uniune și va avea ca rezultat îmbunătățirea și recalificarea profesioniștilor din domeniul sănătății în domeniile oncologiei clinice, chirurgiei, radiologiei și tehnologiei radiațiilor, precum și al asistenței medicale și al altor servicii specializate, cu o creștere a numărului de centre de formare angajate în această inițiativă, precum și a numărului de stagiari și formatori. Această acțiune va ajuta statele membre să amelioreze cooperarea între serviciile lor de oncologie, prin abordarea deficitului de competențe și printr-o mai bună dotare a forței de muncă din domeniul sănătății cu personal format în domeniul îngrijirii cancerului.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 28 februarie 2023, ora 17:00 (CET).

Detalii și informații suplimentare sunt disponibile AICI.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente