ESMO- cursuri de oncologie medicală pentru studenți: care sunt condițiile

Studenții din anii IV și V ai Facultăților de Medicină pot participa la cele două serii de cursuri de oncologie medicală organizate de ESMO (European Society for Medical Oncology).

Primul curs va avea loc în perioada 19- 23 iulie la Valencia (Spania), iar cel de-al doilea – în perioada 2-6 septembrie la Napoli (Italia). Sunt disponibile 60 de locuri, iar studenții selectați vor beneficia de înscriere și cazare  gratuite, precum și de o bursă de călătorie.

Printr-un program educațional interactiv, care include prelegeri de ultimă generație, discuții de cazuri clinice și ateliere dedicate, ESMO își propune să motiveze studenții la medicină să lucreze în acest domeniu cu evoluție rapidă în beneficiul pacienților cu cancer.

Obiective curs:

  • Înțelegerea principiilor de bază ale oncologiei medicale
  • Înțelegerea modului de abordare a principalelor tipuri de tumori în practica clinică, de la diagnostic până la terapie
  • Înțelegerea importanței practicării oncologiei într-un cadru multidisciplinar, prin ateliere dedicate axate pe evaluarea cazurilor clinice
  • Înțelegerea importanței unei definiții moleculare a tumorilor în contextul medicinei moderne de precizie.

Aplicanții trebuie să fie membri ESMO și să vorbească limba engleză. Solicitările pentru participarea la curs, împreună cu documentele solicitate, pot fi trimise până pe 15 aprilie 2024.

Link înscriere și alte detalii- AICI.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente