Copiii afectați de cancer vor beneficia de tratamente la domiciliu

ADA- tratamente la domiciliu pentru copiii cu cancer

Asociaţia Dăruieşte Aripi (ADA) lansează tratamentele la domiciliu pentru copiii cu cancer în Bucureşti şi şase judeţe din Muntenia - Ilfov, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Ialomiţa.

Programul de îngrijiri de proximitate al ADA este total gratuit pentru copii şi familiile lor şi este susţinut prin campanii de strângere de fonduri. Deplasarea echipelor medicale la domiciliu îi scuteşte pe micii pacienţi să facă nenumărate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament. Potrivit unui comunicat al Asociației, în prima etapă aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii, echipa medicală va fi formată din patru medici şi 10 asistente de la secţia pediatrică a Institutului Oncologic ”Prof. dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti (IOB), iar selecţia cazurilor se va face în funcţie de criterii de prioritate medicale şi sociale, precum nevoia de paliaţie, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale.

Programul este construit pe baza modelului lansat de Asociația Dăruieşte Aripi la Constanţa, în 2018, şi aduce un element de noutate prin digitalizarea întregului proces. Platforma Dara este soluţia online care va integra dosarele medicale ale copiilor cu cancer şi care facilitează îngrijirea lor atât la spital, cât şi acasă.

"Ne ducem acolo unde doare mai tare. Visul nostru este ca toţi copiii bolnavi din România să primească tratamente neîntrerupte atât la spital, cât şi la ei acasă. Am început în Dobrogea, continuăm cu Muntenia şi ne-am propus să acoperim toată ţara în următorii cinci ani", a declarat Alina Pătrăhău, preşedintele ADA.

"Suntem încrezători că prin acest parteneriat vom reuşi să oferim copiilor o parte din îngrijirea de care au nevoie şi pot beneficia la domiciliu, într-un mediu cunoscut lor, în care să se simtă apropiaţi de lucrurile familiare şi de persoane dragi lor. Pe lângă starea de confort de care sunt convins că vor beneficia, respectarea calităţii actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Secţia de Oncologie Pediatrică din cadrul IOB reprezintă o garanţie pentru un tratament adecvat", a subliniat dr. Bogdan Tănase, managerul unității medicale.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente