Cancer de sân: noi orientări cu privire la screening, diagnosticare și îngrijiri

Orientări screening cancer sân

Comisia Europeană, prin Centrul de cunoștințe privind cancerul, a lansat ”Orientările și sistemul european de asigurare a calității pentru screeningul, diagnosticarea și îngrijirile acordate în cazul cancerului de sân”.

Aceste orientări, care au în centru pacientul și sunt bazate pe date verificate, oferă furnizorilor de servicii medicale și femeilor îndrumări clare și independente cu privire la parcursul complet de urmat în privința îngrijirilor de sănătate în cazul cancerului care le afectează cel mai mult pe femei. Orientările vor contribui la reducerea incidenței cancerului de sân și vor aborda inegalitățile inevitabile în ceea ce privește incidența, prevalența, ratele de mortalitate și de supraviețuire existente între țările UE și pe teritoriul acestora. Orientările și manualele de asigurare a calității însoțitoare sunt disponibile online pe platforma centrului de cunoștințe și vor fi actualizate de îndată ce devin disponibile informații noi.

Mai multe detalii- AICI.

Centrul de cunoștințe privind cancerul este al 10-lea centru de cunoștințe al Comisiei și al nouălea care urmează a fi lansat sub conducerea Centrului Comun de Cercetare. Noul centru se adaugă celor deja înființate pe tema biodiversității, a bioeconomiei, a observării Pământului, a securității alimentare și nutriționale globale, a politicilor teritoriale, a migrației și demografiei, a gestionării riscului de dezastre, a fraudelor alimentare și a calității alimentelor și pe tema interpretării (centrul numit în ultimul rând fiind condus de Direcția Interpretare a Comisiei – DG SCIC).

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente