Campanie europeană pentru susținerea profesioniștilor din domeniul îngrijirii cancerului

Fără acțiuni concrete, Europa s - ar putea confrunta, în 2030, cu o lipsă de peste 4 milioane de profesioniști în oncologie.

European Cancer Organisation (ECO) a lansat pe 16 noiembrie, în cadrul Summitului european pentru cancer, o nouă campanie care să abordeze tema personalului medical insuficient din zona oncologiei.

Campania ”Forța de muncă din oncologie, în criză” se va focusa pe:

  • Actualizarea datelor privind condițiile de muncă și deficitul actual de forță de muncă în îngrijirea cancerului, în fiecare țară din Europa. ECO a lansat propriul sondaj pentru a evalua condițiile de muncă și calitatea vieții profesioniștilor din domeniul îngrijirii cancerului.
  • Colectarea relatărilor de la bărbații și femeile care lucrează în prima linie în îngrijirea cancerului: cum le-a afectat criza volumul de muncă zilnic - și viața de acasă - și capacitatea lor de a îngriji eficient pacienții. Poveștile lor pot fi citite AICI.
  • Furnizarea de recomandări de politici și exemple de bune practici pentru a ajuta factorii de decizie naționali și europeni să răspundă la criză.

Potrivit unui comunicat ECO, numărul insuficient al forței de muncă din domeniul cancerului are un impact profund. Medicii, asistentele și farmaciștii se luptă cu toții să facă față. În fiecare zi, din ce în ce mai mulți raportează epuizare, care-i forțează să-și părăsească profesiile. Cei care rămân sunt încărcați cu responsabilități suplimentare, un număr mai mare de cazuri și teancuri din ce în ce mai înalte de documente, ceea ce duce la și mai puțin timp cu pacienții. Această criză compromite îngrijirea pacientului. Întârzierile în diagnostic și tratament sunt în creștere, iar greșelile mai frecvente sunt inevitabile.

”Forța de muncă sănătoasă duce la sisteme de sănătate sănătoase. Fără forță de muncă pentru cancer, nu există îngrijire pentru cancer. Există puține șanse ca Europa să învingă cancerul dacă această criză a forței de muncă nu este abordată în întregime. Vom continua efortul de a conecta factorii de decizie politică și profesioniștii din domeniul sănătății pentru a ne asigura că aceștia pot îngriji eficient pacienții”, a declarat Andreas Charalambous, președinte European Cancer Organisation.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente