Bune practici pentru echipa științifică în domeniul cancerului

Comunitatea oncologică are o oportunitate puternică de a accelera crearea de noi tratamente cu impact prin adoptarea unui manual modern de colaborare, potrivit oamenilor de știință de la Break Through Cancer și de la alte organizații oncologice care lucrează în echipă.

Jesse Boehm și Tyler Jacks de la Break Through Cancer, o fundație de cercetare a cancerului cu sediul în Boston, prezintă ceea ce ei numesc "ingredientele esențiale" pentru următoarea generație de cercetare în echipă a cancerului și oferă exemple de organizații din Statele Unite și din străinătate care demonstrează aceste bune practici.

"Având în vedere amploarea provocării, trebuie să lucrăm împreună în moduri noi dacă dorim să facem progrese mai rapide împotriva unor boli dificile, cum ar fi cancerul pancreatic și cancerul ovarian", spune Tyler Jacks, doctor în științe, președinte al Break Through Cancer și director fondator al Institutului Koch pentru Cercetare Integrativă a Cancerului de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

În 2024, în timp ce numeroase eforturi de cooperare în domeniul cercetării cancerului fac progrese, pentru a realiza pe deplin potențialul științei în echipă, sunt necesare reforme structurale pentru a optimiza și accelera aceste eforturi, sugerează autorii.

Colaborarea strategică se referă la cercetarea științifică în echipă care promovează cele șase "caracteristici ale colaborării în domeniul cancerului", după modelul celor șase "caracteristici ale cancerului" ale lui Douglas Hanahan și Robert A. Weinberg: viziune comună, lideri drept catalizatori, stimulente aliniate, cultură comună, partajarea resurselor și pregătire operațională.

Cei doi trec în revistă istoricul modului în care eforturile conduse de National Cancer Institute au creat un precedent pentru știința în echipă în domeniul cancerului și oferă exemple practice de colaborare strategică din partea organizațiilor care finanțează știința în echipă în domeniul cancerului.

Autorii concluzionează cu un apel la acțiune pentru comunitatea oncologică: să profite de moment și să optimizeze modul în care funcționează inițiativele de team science și să continue dialogul despre cele mai bune practici în domeniu. Boehm și Jacks îndeamnă principalii finanțatori ai științei în echipă în domeniul cancerului să colaboreze pentru a sprijini și susține eforturile echipelor.

 

sursa

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente