Bani din PNRR pentru unități mobile de screening pentru cancer

Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), a lansat în consultare publică licitațiile pentru achiziționarea de unități mobile de screening pentru cancerul de sân și de col uterin, echipate complet.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, iar fondurile vor fi alocate din PNRR. Unitățile mobile de screening pentru cancer vor fi repartizate centrelor regionale care derulează în acest moment activități de screening și care au deja expertiză în astfel de activități, în vederea diagnosticării precoce a cancerului.

Obiectivele generale ale proiectului sunt promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei si a oricărei forme de discriminare, prin creşterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului la femei.

Proiectul actual interesează un domeniu prioritar de sănătate - boli netransmisibile majore, iar cancerul reprezintă o prioritate de sănătate publică în România, fiind una din cele cinci patologii cronice la nivel naţional ce pot fi diagnosticate/tratate timpuriu, având un impact mai puternic asupra persoanelor mai sărace și vulnerabile.

Mai multe detalii, pe https://www.ms.ro/ro/informatii-de-interes-public/noutati/.

 

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente