Apel european la acțiune împotriva cancerului pulmonar

Viitorul îngrijrilor acordate bolnavilor de cancer din Europa ar trebui să includă toate părțile interesate, care pot colabora pentru a accelera adoptarea celor mai bune soluții pentru pacienți și supraviețuitori, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi în cadrul European Cancer Forum. 

Cancerul pulmonar este în continuare principala cauză de deces din motive oncologice în Uniunea Europeană, fiind responsabil pentru aproximativ 20% din toate decesele cauzate de cancer. Totuși, acest tip de cancer nu a primit atenția cuvenită. ”Am lansat acest apel la acțiune care adresează cancerul pulmonar, dar cuprinde elemente cheie care pot aborda și alt cancere cu incidențe crescute. Așa cum au agreat toți semnatarii Apelului acum este momentul de a veni cu soluții pentru îmbunătățirea managementului cancerului pulmonar și pentru a stabili ținte concrete în traseul pacientului. Putem facilita tratamente mai rapide pentru pacienții oncologici și acces la metode moderne de diagnostic. Screeningul și diagnosticul precoce sunt cruciale pentru îmbunătățirea rezultatelor pacienților”, a afirmat dr. Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European și al Intergrupului european de luptă împotriva cancerului.

Comisia Europeană a publicat recent o propunere de revizuire a recomandărilor Consiliului European privind screeningul cancerului, extinzând astfel de programe la mai multe tipuri de cancer, printre care și cel pulmonar. ”Îndemn statele membre să adopte recomandările care asigură acces la cele mai noi metode de screening pentru cancerul pulmonar, dar și pentru alte patologii oncologice”, a mai spus europarlamentarul român.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente