Programe de screening cancer: 950.000 de beneficiari până în 2023

Ion Daniel Popa- Programe de screening finanțate prin POCU

În România se derulează, în prezent, programe de screening pentru trei tipuri de cancer- de sân, de col uterin și colorectal -, numărul total de beneficiari fiind de 950.000.

Programe de screening cancer. Potrivit lui Ion Daniel Popa, director general Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, începând cu anul 2019, sunt în implementare pe întreg cuprinsul țării 13 proiecte, cu o valoare totală de 78 milioane euro, finanțate în cadrul a 8 apeluri competitive.

”În cadrul axei prioritare 4- Incluziunea socială și combaterea sărăciei - a fost stabilit de la bun început obiectivul specific 449 care are în vedere creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce și screening, diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii. Aceste proiecte vizează programele de screening pentru cancerul de sân, de col uterin și colorectal și se implementează în toate regiunile de dezvoltare din România, beneficiare fiind institutele oncologice, spitalele clinice, universitățile, institutele clinice și Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. S-a avut în vedere atât creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, dar și dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul oncologic, în special cu privire la creșterea nivelului de competențe ale personalului medical implicat în derularea acestor programe. Avem în vedere un grup țintă de peste 950.000 de persoane, dintre care estimăm că peste 350.000 sunt din zona rurală și peste 500.000 din cadrul grupurilor vulnerabile. O parte dintre aceste proiecte au început în 2019- 2020 și urmează să se implementeze până la finalul anului 2023”, a declarat Ion Daniel Popa în cadrul conferinței ”Împreună Învingem Cancerul” – lansare document de recomandări pentru implementarea și monitorizarea Planului național de combatere a cancerului.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente