4.000 lei/beneficiar pentru testare genetică în cancerele ereditare

Peste 1.500 de persoane pot beneficia de teste genetice susținute de Primăria Municipiului București, până la sfârșitul anului 2024.

Proiectul ”Testarea genetică în cancerele ereditare”, derulat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), este destinat evaluării riscului de apariție a mai multor tipuri de cancer (mamar, ovarian, endometru, prostată, colon și rect, pancreas, sarcoame, tumori rare, tumori maligne sincrone sau metacrone), prin testarea unui panel de gene care includ genele BRCA1, BRCA2, PALB2, TP53, STK11, PTEN, CDH1, POLE, ATM, CHEK2, RAD51C, RAD51D, BRIP1, MLH1, MSH2, MSH6, PMS2.

Proiectul va avea 1.500 de beneficiari (persoane cu domiciliul stabil sau cu viză de reședință în Municipiul București obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data înscrierii pentru testare) și se va derula până la data 31 decembrie 2024. Bugetul multianual este de 6.000.000 lei (TVA inclus).

Pacienți cu vârsta peste 18 ani, nou diagnosticați cu una dintre afecțiunile oncologice de mai sus sau diagnosticați cu cel mult 12 luni înainte de data aplicării la proiect/4 luni în cazul cancerului de endometru, vor putea beneficia de efectuarea unei testări genetice în cancerele ereditare, în cuantum total de maximum 4.000 lei (TVA inclus)/beneficiar. Testarea se poate face la indicația medicului specialist oncolog.

Criteriile de eligibilitate pentru aplicarea în proiect se regăsesc la Articolul 5 din regulament, care poate fi consultat accesând link-ul https://testarece.assmb.ro/, iar înscrierea în proiect se poate face accesând link-ul https://testarece.assmb.ro/campanie/. Înscrierile au început pe 7 septembrie 2023.

Mai multe informații se pot obține la numărul: 031.069.97.16 sau pe e-mail la adresa contactprograme@assmb.ro.

Proiectul “Împreună învingem cancerul” este realizat cu sprijinul

Proiectul este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate
DISCLAIMER Medical: Informațiile de pe platformă sunt furnizate numai pentru informații generale. Nu trebuie privite ca un sfat medical și nu trebuie să reprezinte un înlocuitor al consultării profesionale cu un furnizor de asistență medicală calificat și familiarizat cu nevoile dumneavoastră medicale individuale.
Termeni și condițiiPolitica de confidențialitate
Toate drepturile rezervate - Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente